Informatie voor kinderen

 

Hee! Wat leuk dat je hier komt kijken!

 

Vind jij wel eens iets spannend? Ben je wel eens verdrietig? Denk je dan dat jij de enige bent die dat heeft? Nee hoor! Bijna alle kinderen hebben dat wel eens. De één is bang in het donker en de ander is bang voor spinnen. Soms heeft iemand moeite met lezen of met rekenen. Weer iemand anders heeft wel eens ruzie met vriendjes of vriendinnetjes. Of iemand voelt zich alleen omdat hij denkt dat niemand hem of haar begrijpt.

 

Heb jij dat ook wel eens? Of is er iets anders waardoor jij je verdrietig, bang of boos voelt? Het is dan fijn als iemand je helpt. Ik ga samen met jou ontdekken hoe het komt dat je je zo voelt. Dat hoeft niet altijd door alleen maar te praten. Misschien kun jij door te knutselen, tekenen of een spelletje wel veel beter vertellen waardoor je je niet fijn voelt en waarmee ik jou kan helpen.

We gaan samen kijken in welke dingen je eigenlijk heel goed bent. Als je weet waar je goed in bent, kunnen we kijken hoe je al die goede dingen kunt gebruiken om je weer fijn te voelen.

 

Voordat we samen gaan werken, praat ik ook met je ouders/verzorgers. Zij vertellen dan wat ze zien bij jou. Daarna spreken we samen af wat jij graag wilt bereiken. Daarmee gaan we samen aan de slag. Tussendoor zal ik ook met je ouders/verzorgers bespreken wat we allemaal gedaan hebben. Ik vertel hen dan ook hoe ze jou kunnen helpen. We kunnen dat ook samen aan je ouders/verzorgers vertellen. We zijn klaar als jij klaar bent!