Hoe doe ik dat?

 

Om te beginnen plannen we een intakegesprek van maximaal een uur. In dit gesprek mogen u en/of uw kind het vraagstuk voorleggen. We zullen tijdens dit gesprek samen een concrete hulpvraag formuleren. Afhankelijk van de hulpvraag bepalen we of ik de juiste persoon ben om u verder te helpen en hoeveel sessies uw kind nodig heeft. Doorgaans kunt u denken aan 5 tot 10 sessies. Tijdens het proces zullen we de voortgang van uw kind bespreken en kunnen we het aantal sessies altijd aanpassen.

 

Na dit gesprek stel ik een kortlopend oplossingsgericht behandelplan op. Dit behandelplan stuur ik u binnen 72 uur per mail. U krijgt dan de mogelijkheid om te bekijken of u het met dit plan eens bent. Ik zal altijd op een passende manier met uw kind in gesprek gaan en tijdens de sessies gebruik maken van verschillende methodes en materialen, horend bij de hulpvraag.

 

Na het afstemmen van dit plan kan de coaching beginnen. Uw kind gaat, met behulp van mijn ondersteuning, zelf op zoek naar de juiste oplossing. Als uw kind zelf gemotiveerd is om zijn of haar hulpvraag aan te pakken, is de kans van slagen immers het grootst!

Ik neem per sessie 60 minuten de tijd. Van deze 60 minuten zal ik 45 minuten werken met uw kind. In de laatste 15 minuten kunt u uw kind komen ophalen en zullen we samen bespreken wat de sessie heeft opgeleverd. Mocht u niet in de gelegenheid zijn om 15 minuten aan te sluiten, dan stel ik u per e-mail op de hoogte van de ontwikkelingen.